HR Square Conference 2018: HRM = Human Risk Management

Achter alles wat fout kan gaan in een organisatie, zit menselijk gedrag. Achter alles wat goed gaat trouwens ook. Maar laten we onze focus deze keer richten op het eerste, vaak onderbelichte punt. Hoe gereguleerd, geautomatiseerd of ‘getechnologiseerd’ het werk ook is, het menselijk kapitaal is (en wordt steeds meer) bepalend voor het slagen of mislukken van het bedrijfsbeleid, voor de resultaten. Daarom is het opmerkelijk dat er zo weinig aandacht gaat naar menselijke risico’s of risico’s van menselijk gedrag.

Coaching The Shift: Masterclass Teamcoaching

Nu meer dan ooit, is een performant team belangrijk. Bedrijven die een collaboratieve werkomgeving koesteren staan aan kop. Of je een business coach of teamleider bent, dit 8-daagse programma brengt jou een rijkdom aan sterke inzichten alsook praktische tips, tools en hulpmiddelen om hoog performante teams te bouwen die hun business doet groeien.

Agoria: Vormingscyclus 'Sociale wetgeving 2018-2019'

De sociaal-juridische vragen worden steeds ingewikkelder... Bent u op zoek naar een praktische aanpak die u in staat stelt om gericht te antwoorden op al uw vragen ? Volg dan onze opleiding over de praktijk van de sociale wetgeving die rekening houdt met de laatste ontwikkelingen in de reglementering.

VDAB-bijblijfsessies: HR-topics voor werkgevers (september 2018)

Wil je graag op de hoogte blijven van de recente ontwikkelingen op het vlak van HR? Kom naar de VDAB-blijblijfsessies over HR-topics! VDAB organiseert deze infosessies in samenwerking met sociale secretariaten, sectorfondsen en werkgeversorganisaties.

HR Public: Ambiguïteit - een goede zaak! (met Luc de Brabandère)

HR Public organiseert dit jaar 4 conferenties rond de verschillende aspecten van het VUCA-concept: volatility, uncertainty, complexity & ambiguity. Dit keer zijn we bij de ambiguïteit aanbeland: bedrijfsfilosoof Luc de Brabandère verwelkomt ambiguïteit als een goede zaak - zij leidt ons naar creativiteit en innovatie.

VOV Book & Breakfast: De ondernemende organisatie (Bart Derre)

'Disruptive innovation’ is een term die steeds vaker wordt gebruikt in managementmilieus. Het beschrijft hoe kleine opstartbedrijfjes er met weinig middelen toch in slagen de gevestigde waarden succesvol te beconcurreren. Hoewel disruptie altijd al heeft bestaan, zorgt de technologische vooruitgang voor een ongeziene snelheid waarmee start-ups ‘disrupteren’.

VOV Pitstop: Leren, sleutel tot duurzame groei

In deze pitstop ligt de focus op “duurzaam leerrendement”, of de performantie van de medewerker als gevolg van een leerinitiatief. Ongeacht welke vorm dit initiatief aanneemt. Wat is het langetermijnresultaat? Hoe borgen we wat geleerd is en wat met de ROI?

VDAB-bijblijfsessies: HR-topics voor werkgevers (oktober 2018)

Wil je graag op de hoogte blijven van de recente ontwikkelingen op het vlak van HR? Kom naar de VDAB-blijblijfsessies over HR-topics! VDAB organiseert deze infosessies in samenwerking met sociale secretariaten, sectorfondsen en werkgeversorganisaties.

PMCommunity: De kracht en kwetsbaarheid van zelfsturende teams

Zelfsturend! Of is het zelforganiserend? Waar gaat het nu eigenlijk over? Doel of middel? De organisatie of de mens? Stop! We verzanden niet in semantische discussies. We gaan verder dan de veelbelovende verhalen van consultants, de theoretische modellen van academici of de evangelisatie vanuit de hype van het nieuwe organiseren en werken. Jawel, we gaan gewoon in gesprek met ervaren zelfgeorganiseerde teams. En nemen samen een duik in hun verhalen. We zetten de mens centraal.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen