VBO Social Academy Sessie #07: Sociaal overleg in, door en voor het bedrijf

Wat is in de huidige samenleving de echte waarde van het sociaal overleg op de werkvloer ? Wat verwacht de nieuwe generatie werknemers en werkgevers? En hoe zien de sociale partners zelf hun toekomstige rol in de bedrijven? Waarom werkt het sociaal overleg in bedrijf A terwijl het in onderneming B vierkant draait? Klopt het trouwens dat elk bedrijf de werknemersvertegenwoordigers heeft dat het verdient? We vragen het aan de vakbondsafgevaardigden zelf. In deze sessie krijgen zij het woord. Inspireren en uitwisselen van best practices is de boodschap.

SBM Opleidingen: Anders en beter organiseren - deel 1: De essentie van anders en beter organiseren

Bedrijven en organisaties die groeien trappen vaak in de valkuil: men gaat gaandeweg extra functies, afdelingen en lagen creëren. Op die manier ontstaat er een functionele opdeling in operationele afdelingen (voorbereiding, productie, logistiek, etc.) en ondersteunende diensten (met specialisten op vlak van techniek, kwaliteit, HR, etc.). Dergelijke organisatiestructuren staan garant voor interne spanningen en afstemmingsproblemen, die men dan tracht te compenseren met een sterke hiërarchische bovenbouw (managers, ploegbazen, etc.) en een controlerende, sturende stijl van leidinggeven.

VBO Social Academy Sessie #03: Klein en dapper. Sociaal overleg in KMO's

Ook in bedrijven met minder dan 50 werknemers gebeurt sociaal overleg. Minder formeel, maar daarom niet minder effectief. Wat is de geheime formule? Directe participatie? Korte communicatielijnen? Er zijn zelfs bedrijven die weigeren om extra mensen aan te werven. Uit angst dat het formeel overleg de dialoog of de bedrijfscultuur gaat verzieken. Of hun slag- en concurrentiekracht zal verzwakken. Kun je je als ondernemer trouwens voorbereiden op een overgang van informeel naar formeel overleg? Wat zijn de valkuilen, wat de opportuniteiten?

PMClub: Hoe Agile is jouw HR-praktijk?

Je hoort het tegenwoordig overal: teams en organisaties implementeren Scrum en worden meer Agile. Maar waar betekenen die termen eigenlijk echt? En hoe werkt dat dan in de praktijk? En vooral: welke impact hebben Agile en Scrum op HR binnen organisaties?

VOV-Beurs & Internationaal VOV-Congres

De VOV-Beurs is dé dag voor alle professionals, actief in opleiding & ontwikkeling, vorming en HRM, om kennis te maken met de opleidingsmarkt én naar hartenlust te netwerken. Dit jaar vindt tijdens de 18de editie ook het eerste internationale VOV-Congres plaats met drie top-keynotes.

VOCAP: PsyEvent - Prof. Dr. Wilmar Schaufeli

Wilmar Schaufeli is hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de KU Leuven en de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de psychologie van arbeid en gezondheid en adviseert organisaties over het voorkomen van burn-out en het bevorderen van bevlogenheid.

VDAB-bijblijfsessies: HR-topics voor werkgevers (november 2017)

Wil je graag op de hoogte blijven van de recente ontwikkelingen op het vlak van HR? Kom naar de VDAB-blijblijfsessies over HR-topics! VDAB organiseert deze infosessies in samenwerking met sociale secretariaten, sectorfondsen en werkgeversorganisaties.

Eerste HRPro.be Conferentie

Op 30 november organiseert hrpro.be haar eerste conferentie over langer werken. Het is de ideale gelegenheid om met een groep HR professionals samen rond één thema samen te werken.

VOV-Lunch & Learn: De kleren van de leider (Jesse Segers & Koen Marichal)

Leiderschap is als sociaal fenomeen geen vaststaand gegeven, het is nooit definitief verworven. Leiderschap is wat mensen tot groep maakt en voor richting, betekenis en steun zorgt. De invulling ervan hangt af van de veranderende context, uitdagingen en personen. De kleren van de leider heeft het over de ware betekenis van leiderschap, maar ook over de perceptie, de rollen en verantwoordelijkheden, de overtuigingen en motivaties van de leider. Jesse Segers komt er tijdens de L&L meer over vertellen!

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen