HR Square en Antwerp Management School Masterclass Leadership. Prof. Herminia Ibarra (INSEAD, Fontainebleau). ‘Handel als een leider, denk als een leider.’

HR Square haalt opnieuw een absolute wereldtopper naar België, deze keer in nauwe samenwerking met Antwerp Management School. Na Lynda Gratton, Dave Ulrich, Jeffrey Pfeffer, Costas Markides, Lisbeth Claus en Paul Sparrow konden wij Herminia Ibarra (INSEAD) overtuigen om haar inzichten (of beter: haar uitzichten) met ons te delen. ‘Handel als een leider, denk als een leider’ is het centrale thema van de dag.

HR Square Conference: Coherent en efficiënt people management in de netwerk-onderneming

Van donderdag 19 oktober tot zaterdag 21 oktober organiseert HR Square haar 15de conference. Thema van dit jaar: hoe kan HR een coherent en efficiënt personeelsbeleid voeren in een onderneming waar de medewerkers in toenemende mate een netwerk vormen van contracten van bepaalde duur, projectwerk, uitzendwerk, detachering, zelfstandigen voor korte of lange opdrachten, uitbesteding aan gespecialiseerde dienstverleners, onderaannemers enzovoort?

VOCAP-activiteit: Feedback or Feedforward?

Open feedback geven is niet gemakkelijk en in de praktijk is er vaak een kloof tussen wat men erover zegt en de realiteit. Ook het denken rond feedback evolueert: van achteruit kijken en terugkoppelen naar vooruit kijken en aanreiken; van leidinggevende tov medewerker naar eigenaarschap over je eigen leerproces en leerinitiatieven.

VBO Social Academy: Sessie 2 - Langer werken 2.0. 'Oud' betekent niet 'out'

De Belg gaat te vroeg met pensioen. Dat is niet gezond. Niet voor onze economie, niet voor onze sociale zekerheid en al zeker niet voor uw bedrijf en medewerkers. Wat remt de Boomers II-generatie om langer te werken? Zwaar beroep of niet. Wat stimuleert hen om het wel te doen? En hoe integreert u de juiste hefbomen in uw – verplicht – werkgelegenheidsplan (cao 104) voor 45-plussers?

PMClub: Brein- & DNA-onderzoek: jouw handleiding in de VUCA wereld!

Levenslang leren en ontdekken wat je graag doet is meer dan ooit een must, zeker wanneer we harder (en langer) moeten werken, vaak voor minder loon. In de VUCA-wereld draait alles nog meer om passie en bevlogenheid. Persoonlijke ontwikkeling is je weg naar de nodige mentale veerkracht en wapent je tegen alles wat op je afkomt, vandaag en morgen.

HR Public: Colloquium 'Digitalisering en de uitdagingen voor HR'

Volgens sommige media zal een digitale vloedgolf de arbeidsmarkt overspoelen en al onze huidige inzichten onderuithalen. Het toekomstbeeld? Robots die 3D-objecten printen, documenten vertalen, verzekeringspolissen opstellen, bewoners in zorgcentra begeleiden, diagnoses aan artsen voorstellen en tal van andere ongelooflijke taken uitvoeren, waardoor heel wat jobs van het toneel verdwijnen. Bovendien moet het begrip ‘arbeidsmarkt’ misschien wel plaatsmaken voor een reeks taken of projecten via onlineplatforms en zit ‘veruberisering’ van het werk eraan te komen.

VOV/PMClub/VOCAP/Stimulearning: Samen@zet - 6 interactieve verhalen over Loopbaan in Beweging

Je kiest na een plenaire intro en voorstelling twee verhalen die je inspireren. Ga je meer voor employability of wil je je verdiepen in de verhalen van Learning & Development of kies je voor een mix? Wil je de invalshoek vanuit het beleid en onderwijs of eerder vanuit de academische hoek? Of kies je voor een specifieke case vanuit de bedrijfswereld? De keuze van aan jou!

VDAB-bijblijfsessie: HR-topics voor werkgevers 2017

Geëngageerd en bijgeschoold personeel geeft uw bedrijf meer slagkracht. Naast een uitgebreid dienstenpakket voor werkgevers organiseert VDAB in samenwerking met sociale secretariaten informatiesessies om uw personeelsbeleid te versterken. De sessie van dinsdag 25 april in Oostkamp wordt georganiseerd in samenwerking met SD Worx. In deze sessie spitst men zich helemaal toe op de social profitsector. Daarom werd speciaal voor u Trefpunt ZORG en HRwijs als gastorganisatie uitgenodigd.

VBO Social Academy: Sessie 3 - Klein en dapper. Sociaal overleg in KMO's

Ook in bedrijven met minder dan 50 werknemers gebeurt sociaal overleg. Minder formeel, maar daarom niet minder effectief. Wat is de geheime formule? Directe participatie? Korte communicatielijnen? Er zijn zelfs bedrijven die weigeren om extra mensen aan te werven. Uit angst dat het formeel overleg de dialoog of de bedrijfscultuur gaat verzieken. Of hun slag- en concurrentiekracht zal verzwakken. Kun je je als ondernemer trouwens voorbereiden op een overgang van informeel naar formeel overleg? Wat zijn de valkuilen, wat de opportuniteiten?

HR Public: Colloquium 'Het digitale tijdperk: impact op organisatiemodel én werkvloer'

De digitalisering van de dienstverlening en van de werking van de openbare sector is een feit. Maar wat zijn de gevolgen op organisatiemodellen én op de werkvloer? De conferentie, georganiseerd door HR Public, Ascento en t-interim raakt alle kernpunten in de digitalisering van werk aan, zowel op het niveau van de organisatie, het management en het beheer van competenties. Theoretisch en wetenschappelijk gekaderd, en geïllustreerd door recente ervaringen in de publieke sector op lokaal, federaal en zelfs Europees niveau.

VBO Social Academy - Sessie 4: Geloof in de kracht van diversiteit

Verschillen in vaardigheden en mens-zijn ombuigen tot kansen voor iedereen. Dat is diversiteit. Geen wishful thinking, maar anno 2017 werkelijkheid in tal van bedrijven en organisaties. Groot en klein, publiek of privé. Elk op zijn creatieve en zinvolle manier (diversiteitsplan, positieve discriminatie, innovatief partnership of gewoon gezond menselijk verstand).

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen