< Terug naar overzicht

Opleiding en ontwikkeling: Trainen met e-learning, m-learning of een mix? (Morgane Vlasselaer, Talentsoft)

Volgt uw aanpak van training en opleiding de nieuwste technologische en maatschappelijke evoluties? Werkt u al met e-learning, m-learning en social learning?

De grote technologische veranderingen van de laatste decennia hebben veel impact op de wijze waarop we leven en werken. In steeds meer bedrijven is het dan ook heel normaal dat medewerkers niet van 9 tot 5 aanwezig zijn én kunnen werken wanneer en waar ze willen. Dankzij mobiele communicatiemiddelen zoals smartphone, laptop en tablet, is dit ook goed te faciliteren. Hoe logisch is het dan om je medewerkers ook te trainen via de mobiele devices waar ze toch al gebruik van maken, zodat ze zichzelf kunnen ontwikkelen waar en wanneer het hen uitkomt?

M-learning

Dat kan met het broertje van e-learning: m-learning. Met e-learning was training al altijd en overal mogelijk via de pc, met m-learning wordt scholing via mobiele devices zoals de smartphone en tablet gefaciliteerd. M-learning wordt vooral ingezet voor training van mensen op de werkplek waar er geen laptop of computers zijn, het snel checken van instructies in de vorm van korte video’s en voor medewerkers die ‘on the go’ willen leren in bijvoorbeeld de trein.
Zowel e-learning als m-learning bespaart organisaties veel opleidingstijd en -kosten. Toch zijn er ook belangrijke verschillen.

■ Verschil 1: bureau versus ‘on the go’

Maakt een medewerker gebruik van e-learning? Dan vindt dat meestal plaats vanaf een werkplek. De trainingsmethode is immers ontwikkeld voor gebruik achter een pc- of laptopscherm. M-learning-methodes daarentegen zijn geschikt voor gebruik onderweg, voor kortere momenten. De toepassing van m-learning-modules ligt dan ook vaak in het ondersteunen van het werkproces in plaats van het formele leren met webbased trainingen.

■ Verschil 2: gedetailleerde info versus korte modules

Trainingen die plaatsvinden door middel van e-learning, bieden ruimte aan gedetailleerde uitleg, foto’s en infographics. Train je medewerkers via een smartphone of tablet? Dan kun je minder ‘content’ per scherm bieden, niet alleen omdat het scherm kleiner is, maar ook omdat er meer visuals en buttons nodig zijn.

■ Verschil 3: verschil in duur van de trainingsmodule

De duur van de training verschilt ook behoorlijk: e-learning-modules duren gemiddeld 20-30 minuten, terwijl een trainingsmodule die via m-learning wordt aangeboden, 3-10 minuten in beslag neemt.

Hybride leersysteem

Veel HR-afdelingen bieden beide vormen van training aan. Het gebruik van e-learning sluit m-learning niet uit, en andersom geldt dat ook. Sterker nog, het is aan te raden beide digitale leermogelijkheden af te wisselen met klassikaal onderwijs. We spreken dan van ‘blended learning’. Door gebruik te maken van dit hybride leersysteem, zorg je voor een prettige variatie aan pedagogische hulpmiddelen en methodes.

Social learning

Dat de ontwikkeling van leermogelijkheden niet stilstaat, bevestigt ook de opkomst van social learning. Deze voegt de gemeenschappelijke functionaliteiten van social networking toe aan e-learningplatformen en biedt ontwikkelingsmogelijkheden die volledig aansluiten op de behoeften van de jongste generatie werknemers. Het bevordert leren via verschillende sociale media en tools zoals blogs, fora en microblogging.

■ De auteur, Morgane Vlasselaer, is general manager Benelux bij Talentsoft Learning. Zij schreef deze tekst als lid van de adviesraad van HR Square.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen