< Terug naar overzicht

Flexwerk na je pensioen: Waar ervaring en nieuwe uitdagingen elkaar ontmoeten

Sinds enkele maanden lopen er twee nieuwe gezichten rond op het hoofdkantoor van Synergie. Marc en Huibert zijn (brug)gepensioneerden die na hun carrière nog niet klaar waren om stil te zitten. Bij Synergie vonden ze een leuke werkplek, waar ze ook op latere leeftijd aan een nieuwe stap in hun loopbaan konden beginnen.

In een bedrijf waar men vooral steunt op jonge medewerkers en waar het tempo erg hoog ligt, is het toch wel een unieke situatie om echte anciens in huis te halen. Toch daagt de huidige arbeidsmarkt ons uit om na te denken over de klassieke werkplek. Flexwerk is één van de mogelijkheden om verrassend talent in huis te halen. Waar veel bedrijven vroeger streefden naar voltijdse jobs met erg afgelijnde takenpakketten, evolueren we steeds meer maar flexibele en open takenpakketten. Die flexibiliteit overtuigde Marc en Huibert om bij Synergie aan de slag te gaan.

Zowel Marc als Huibert wilden na hun laatste job nog iets bijverdienen en ‘het zwarte gat’ na het pensioen vermijden. Flexibiliteit in uren en bereikbaarheid waren essentiële criteria. Via een online-vacature kwamen ze terecht bij Synergie. Marc ging aan de slag op de dienst Safety en Huibert ondersteunt de facturatiedienst, voornamelijk loonbeslagen.

 

Geen excuses

Beide verstuurden ze heel wat sollicitaties in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging. En hoewel het nooit echt expliciet gezegd werd, merkten ze wel dat er tal van excuses gebruikt werden om het leeftijdsargument niet te moeten aanhalen. Toch past de keuze voor gepensioneerden perfect binnen de visie van Synergie: we willen mensen kansen geven op de arbeidsmarkt en we streven naar vooruitgang binnen HR. Dat betekent ook dat we bepaalde takenpakketten moeten durven herdefiniëren om nieuwe jobs te creëren.

Zowel Marc als Huibert heeft een afgelijnd takenpakket. Dat zorgt ervoor dat de leercurve minder groot is en ze op een flexibele manier hun werkuren kunnen inplannen. En ook al is iemand bijna aan het einde van zijn of haar carrière, een opleiding on-the-job blijft belangrijk. Zo zal Huibert binnenkort van thuis uit een opleiding volgen. Op die manier zal zijn takenpakket uitgebreid worden en creëert dat meer afwisseling in de job.

Bovendien merken we dat er een mooie wisselwerking ontstaat tussen de jonge en oudere generatie van medewerkers. Omdat Huibert en Marc al heel wat ervaring in verschillende vakgebieden hebben, komen collega’s regelmatig bij hen om advies te vragen. Ze voelen zich dan ook wel een soort coach of mentor binnen Synergie.

Blijven bijleren

Als Marc en Huibert één goede raad willen meegeven aan werknemers bij wie het pensioen nadert, dan is het wel dat je echt bereid moet zijn om er iets voor te doen als je een nieuwe stap in je carrière wilt nemen op latere leeftijd. Ook al valt de druk weg om carrière te maken, dat betekent niet dat je niet meer moet openstaan om bij te leren.

Gezien de geslaagde opstart van Marc en Huibert, overweegt Synergie om in de toekomst steeds meer gepensioneerden aan de slag te zetten in de Synergie-kantoren, maar ook bij klanten. Zo start er in september een derde collega-gepensioneerde op de dienst Facility. Er is immers bijzonder veel vraag naar goede medewerkers, we moeten dan ook soms de minder vanzelfsprekende pool van kandidaten durven aanspreken.


■ De auteur, Jan Verbeke, is CEO van Synergie. Hij schreef deze tekst als lid van de adviesraad van HR Square.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen