‘A hell of a job’? - Accuraat selecteren: ervaring vereist

De arbeidsmarkt staat onder druk, stevig onder druk. We spreken al jaren over de ‘oorlog om talent’, maar de omslag vindt nu effectief plaats. De uitstroom van medewerkers is vanaf 2018 groter dan de instroom. Leg daar de hoogconjunctuur bovenop en stel vast dat de werkloosheidsgraad in België historisch laag is (in sommige regio’s zelfs vrijwel nihil), dan weet je dat rekrutering en selectie ‘a hell of a job’ geworden is. Rekruteren en selecteren is dan ook in volle transformatie, en elke transformatie geeft chaos en onzekerheid.

Nieuw onderzoek: Absenteïsmecultuur dreigt ook voor kmo’s

Ondanks een minder sterke stijging van het absenteïsme in 2017, waren meer werknemers langer dan een jaar ziek. Vooral de middellange afwezigheden (1 maand tot 1 jaar) stegen sterker. In bedrijven tot 1000 werknemers was op een gemiddelde dag 7 procent afwezig door ziekte of privéongeval. Ook kmo’s krijgen met steeds meer lange afwezigheden te maken. Een bijdrage van Heidi Verlinden, HR Research Expert bij Securex.

Mobiliteitsbarometer: Zorgt mobiliteitsbudget voor definitieve kentering?

Vandaag rijdt 1 op de 5 bedienden in België met een auto van het werk. Dat is een toename van ruim 10 procent ten opzichte van vorig jaar. Toch stijgt het aantal werknemers dat met de fiets naar het werk rijdt tot 24,21 procent, en 13,8 procent zweert zelfs exclusief bij de fiets. De eerste keuze blijft echter de auto: voor 66,54 procent van de werknemers is en blijft dat hun enige woon-werkoplossing. Een bijdrage van Sarah Peeters, Director Legal & Reward bij Acerta.

Reboarding: Het belang van een goed re-integratiebeleid, niet alleen na ziekte

Veel bedrijven nemen heel wat initiatieven om hun nieuwe medewerkers zo goed en zo snel mogelijk te integreren binnen de bedrijfscultuur. Terecht, want bijzonder belangrijk. Met de re-integratie van medewerkers na een wat langere afwezigheid, loopt het evenwel niet zelden mis. Een bijdrage van Magaly De Smet, founding partner en ICF certified coach MCC bij Coaching The Shift.

5 tips om je ‘total candidate experience’ te verbeteren

Het positief beïnvloeden van het werkgeversimago is in veel bedrijven een hot topic. Niet zo gek, een sterke company branding vergemakkelijkt het aantrekken van de juiste mensen. Een belangrijke factor die je imago beïnvloedt, is de candidate experience, de totale ervaring die een sollicitant opdoet met jouw organisatie tijdens het recruitmentproces. Vanaf het lezen van de vacature en het eerste contact tot en met de eventuele onboarding.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen