Autonomie, empowerment, verantwoordelijkheid: Waarom de rebelse medewerker uw bedrijf vooruithelpt

Als medewerkers meer verantwoordelijkheid krijgen en zelfs zelfsturend draaien, is de kans groot dat ze buiten de lijntjes kleuren en uw ‘framework’ in vraag stellen. Hoe gaat u om met ‘rebellen’? Sterker nog, hoe stimuleert u hen rebelser te werken? Want er werkt niets zo innoverend als vriendelijk tegendraadse collega’s.

Hoe leren en trainen we? De 5 learningtrends van 2018

Het hele jaar zijn we druk bezig geweest met nieuwe dingen leren (althans, dat hoop ik). En er gebeurt heel wat op het gebied van leren, er is ook veel onderzoek naar methodes, lesvormen en tools. Zo bespraken we eerder al learningtrends als mirco-learning, gamification in learning, M-learning, het virtueel klaslokaal en blended learning. Maar wat zijn de learningtrends van 2018?

Zelfsturing: Kieper uw leidinggevenden nog niet overboord

Zelfsturende teams zijn al enkele jaren hip. Een aantal organisaties zijn op deze trein gesprongen en hebben één of meerdere leidinggevende lagen weggesaneerd. Bij Quintessence geloven we in een systeem waar medewerkers autonoom functioneren met nog een duidelijke rol voor de leidinggevende. Het ene sluit het andere niet uit. Meer nog, het ene versterkt het andere. Een bijdrage van Marleen Malfait, Management Consultant bij Quintessence.

Inzetbaarheidsbarometer. Effectieve of officiële pensioenleeftijd: een wereld van verschil

Al voor de derde keer onderzocht Securex via de inzetbaarheidsbarometer tot welke leeftijd de Belgische werknemer denkt te ‘kunnen’, ‘willen’ en ‘moeten’ werken. Minder dan 1 op de 10 Belgen (8 procent) wil werken tot 67 jaar of langer, terwijl amper 16 procent zich hiertoe fysiek en mentaal in staat acht. Het is opvallend dat de cijfers stabiel blijven, ondanks harde inspanningen van de regering om ons langer aan het werk te houden. Een bijdrage van Hermina Van Coillie, HR Research Experte bij Securex.

General Data Protection Regulation (GDPR): 3 redenen waarom dataprivacy belangrijk is voor HR

U werkt in HR. Moet u zich dan druk maken over dataprivacy? Daar zorgen uw IT-collega’s toch voor? U heeft het al druk zat. Helemaal waar. Toch is het zeker van belang goed na te denken over de dataprivacy van uw medewerkers en sollicitanten. Want u kunt nog zo’n aantrekkelijke werkgever zijn, als gegevens van sollicitanten of werknemers door een hack op straat liggen, heeft u wel een issue. Een probleem met een forse impact.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen