Is welzijn al een organisatiedoelstelling van uw onderneming?

De absenteïsmecijfers blijven hoog en baren werkgevers zorgen. Ondanks het besef en de noodzaak daartoe, bestaat er in de bedrijven nog al te vaak geen strategisch beleid omtrent gezondheid en welzijn. Diverse cijfers en studies tonen aan dat heel wat organisaties wel van plan zijn hierin stappen te ondernemen. Mooi, maar met goede bedoelingen alleen komen we er niet.

5 tips om je ‘total candidate experience’ te verbeteren

Het positief beïnvloeden van het werkgeversimago is in veel bedrijven een hot topic. Niet zo gek, een sterke company branding vergemakkelijkt het aantrekken van de juiste mensen. Een belangrijke factor die je imago beïnvloedt, is de candidate experience, de totale ervaring die een sollicitant opdoet met jouw organisatie tijdens het recruitmentproces. Vanaf het lezen van de vacature en het eerste contact tot en met de eventuele onboarding.

Uitzendarbeid in de openbare diensten: Wat is (niet) het probleem?

De Vlaamse en federale regering pakken ongeveer gelijktijdig uit met een akkoord over de langverwachte uitbreiding van uitzendarbeid naar de openbare diensten. Respectievelijk op 28 februari en 2 maart hebben beide regeringen hun ontwerpteksten goedgekeurd. Zoals gebruikelijk is men in deze fase van het wetgevend proces zeer karig met informatie. De krijtlijnen zijn wel gekend. Een goed moment voor een stand van zaken. Een bijdrage van Johan Weemaes, COO/Head of Legal bij Synergie.

Negatieve motivatie: Bijna één op de vijf Belgen is werkverslaafd

Uit eigen onderzoek blijkt dat bijna één op de vijf Belgen (17 procent) verslaafd is aan zijn werk. Zowel deze workaholics zelf, als hun werkgevers ervaren heel wat nadelen van hun hoge werkritme en hun dwang om te werken. En dat eist een zware tol op gezondheidsvlak. Zo ondervinden ze heel wat meer stress, wat de kans op een burn-out verhoogt. Een bijdrage van Hermina Van Coillie, HR Research Expert bij Securex.

‘Talent mobility’: Uw organisatiemodel omgooien, hoe pakt u het aan?

Uw organisatiemodel omgooien, hoe pakt u het aan? Het is vooral een kwestie van durven experimenteren, uw medewerkers erbij betrekken en voldoende ondersteuning bieden. Dat bewijst ook vzw De Oever. De organisatie pakte samen met Ascento haar volledige organisatiestructuur aan. Zeven cruciale tips voor wie dezelfde weg wil bewandelen. Een bijdrage van Anja Neyt, Senior HR Consultant bij Ascento.

Functioneringsgesprekken: Gooi het kind niet met het badwater weg

Heel wat Belgische CEO’s en HR-managers houden nog jaarlijkse functioneringsgesprekken, al is 20 procent van hen niet tevreden over hun evaluatiesysteem. Een afgeslankt, minder administratief belastend gesprek met een nieuwe, positieve focus op de toekomst is nochtans een geweldig alternatief. Bovendien maakt een echte dialoog het gesprek leerzamer. Een bijdrage van Peter Tuybens, Director Talent Development bij Acerta Consult.

‘Great Conversations’ - Feedback aan de koffiemachine: zó kan HR helpen

Een paar keer per jaar formeel evalueren hoe uw medewerkers functioneren: is dat niet een beetje onnatuurlijk? In een feedbackcultuur kunnen medewerkers op élk moment praten over hun doelstellingen, verwachtingen en ontwikkeling. Dat maakt henzelf én het bedrijf wendbaarder. Zo’n feedbackcultuur laten werken? HR is hierin een belangrijke factor, dat toont onze eigen case aan.

Hoe leren en trainen we? De 5 learningtrends van 2018

Het hele jaar zijn we druk bezig geweest met nieuwe dingen leren (althans, dat hoop ik). En er gebeurt heel wat op het gebied van leren, er is ook veel onderzoek naar methodes, lesvormen en tools. Zo bespraken we eerder al learningtrends als mirco-learning, gamification in learning, M-learning, het virtueel klaslokaal en blended learning. Maar wat zijn de learningtrends van 2018?

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen