KPI’s werken beter in organisaties waar men vooruit wil (Wouter Van den Berghe, Kluwer Opleidingen)

Key Performance Indicatoren (KPI’s) kunnen inzicht bieden en je helpen de juiste beslissingen te nemen voor je onderneming, maar als ze niet goed gedefinieerd zijn, kunnen ze ook een last vormen. Over het wat, hoe en waarom van KPI’s valt dus heel wat te leren. Expert Wouter Van den Berghe, trainer bij Kluwer Opleidingen, geeft alvast enkele tips.

Kiezen waar en wanneer je werkt kan een oplossing zijn voor stress (Hermina Van Coillie, Securex)

Uit een recente studie van de KU Leuven, waarover De Tijd op 17 februari berichtte, blijkt dat het werk van de Belg steeds complexer en flexibeler wordt. En dat dit meer en meer werkdruk en stress met zich meebrengt. De maatschappij evolueert, sneller dan we ooit hadden gedacht, en de mensheid – adaptief als we zijn – springt mee op de kar.

Werkbaar en wendbaar werk: al vanaf 1 februari 2017 in uw onderneming? (Yves Stox, Partena)

De Kamer heeft het wetsontwerp ‘werkbaar wendbaar werk’ van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) goedgekeurd. Is ‘werkbaar en wendbaar werk’ wel al die aandacht waard? Bij Partena Professional denken we van wel. Twee maatregels zijn cruciaal: de 100 vrijwillige overuren en het glijdend en dynamisch uurrooster. Ze vormen een stille revolutie van de arbeidstijd. We leggen uit waarom, en wat ze voor ondernemers en werknemers kunnen betekenen.

De toekomst van veiligheid op het werk: een kwestie van gedeeld engagement en coördinatie

Zoals ook onze maatschappij in snel tempo evolueert, zo veranderen de uitdagingen over de veiligheid op het werk continu. De veiligheidsrisico’s van vandaag zijn steeds vaker gelinkt aan psychosociale factoren – een problematiek die ondernemingen en externe diensten enkel het hoofd kunnen bieden met een gedeeld engagement en een optimale samenwerking.

Hoe wordt de leider gevormd? Leiderschapsontwikkeling heeft geen eindpunt (auteur: Michael Van Impe)

We zien steeds vaker opmerkelijke wisselingen van de wacht in politiek en bedrijfsleven. Er blijkt behoefte aan veelzijdige leiders. Maar wat is een veelzijdige leider en, bovenal, hoe ontwikkelen we die? Een eenduidig antwoord is er niet. Bovendien zijn er twijfels of leiderschapsontwikkeling wel zin heeft. Ik antwoord dan: jazeker, mits...

Werkbaar en wendbaar werk: Arbeidsduur op maat (Yves Stox, Partena)

Initieel leken de plannen van de regering om het arbeidsrecht te hervormen ambitieuzer dan de uiteindelijke voorontwerpen. Is ‘werkbaar en wendbaar werk’ dan nog wel al die aandacht waard? Uiteraard. Hier focussen we op twee cruciale maatregelen: de 100 vrijwillige overuren, en het glijdend en dynamisch uurrooster. Ze vormen een stille revolutie van de arbeidstijd.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen