De toekomst van werk. ‘New employment’: hype of trend?

In de VS, maar ook in tal van Europese landen neemt het aantal freelancers toe. Het aantal mensen dat bewust kiest voor een deeltijdse baan stijgt eveneens, net zoals mensen die verschillende jobs combineren. Mensen zijn meer gemotiveerd door ‘purpose’ dan door de noodzaak aan inkomen. Gaat het om een hype of een trend? Zijn het louter woorden of verschuift er werkelijk iets op de (Belgische) arbeidsmarkt? Blabla of ook boemboem?

Welzijn en gezondheid: bewegen op de werkvloer zou vanzelfsprekend moeten zijn

De kans dat u dit artikel zittend leest, is groot. Daar is op zich niets mis mee, maar als u een zittend beroep uitoefent, bent u waarschijnlijk één van de vele Belgen die er een ongezond zitpatroon op nahoudt. Te lang en te veel zitten schaadt uw gezondheid en die van uw zittende werknemers. Een slim verzuimbeleid neemt ook op dat vlak preventieve maatregelen.

Engagement anno 2017: Hoe werknemers engageren in een snel veranderende sector?

De uitzendbusiness is voortdurend in verandering. De focus, missie en visie van een organisatie als Synergie moeten dan ook geregeld bijgestuurd worden. Daarin creëren we bewust geen top-down-, noch een bottom-up-verhaal. Het is een wisselwerking tussen medewerkers, generaties en Synergie-kantoren. Dé vraag: hoe kunnen we onze medewerkers warm maken voor een engagement dat verder gaat dan targets en cijfers? Een vraag die ongetwijfeld niet alleen ons beroert…

Werken aan je ‘employer brand’: 3 tips

Het is voor elke organisatie belangrijk het beste talent aan te trekken én te behouden. En ook in deze zaak geldt: de eerste indruk telt. Alle reden om de beeldvorming van je organisatie zo goed mogelijk op de rails te krijgen en te werken aan een sterk werkgeversmerk, de ‘employer brand’. Maar wat is dat nu, zo’n ‘employer brand’?

Kiezen waar en wanneer je werkt kan een oplossing zijn voor stress (Hermina Van Coillie, Securex)

Uit een recente studie van de KU Leuven, waarover De Tijd op 17 februari berichtte, blijkt dat het werk van de Belg steeds complexer en flexibeler wordt. En dat dit meer en meer werkdruk en stress met zich meebrengt. De maatschappij evolueert, sneller dan we ooit hadden gedacht, en de mensheid – adaptief als we zijn – springt mee op de kar.

KPI’s werken beter in organisaties waar men vooruit wil (Wouter Van den Berghe, Kluwer Opleidingen)

Key Performance Indicatoren (KPI’s) kunnen inzicht bieden en je helpen de juiste beslissingen te nemen voor je onderneming, maar als ze niet goed gedefinieerd zijn, kunnen ze ook een last vormen. Over het wat, hoe en waarom van KPI’s valt dus heel wat te leren. Expert Wouter Van den Berghe, trainer bij Kluwer Opleidingen, geeft alvast enkele tips.

Werkbaar en wendbaar werk: al vanaf 1 februari 2017 in uw onderneming? (Yves Stox, Partena)

De Kamer heeft het wetsontwerp ‘werkbaar wendbaar werk’ van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) goedgekeurd. Is ‘werkbaar en wendbaar werk’ wel al die aandacht waard? Bij Partena Professional denken we van wel. Twee maatregels zijn cruciaal: de 100 vrijwillige overuren en het glijdend en dynamisch uurrooster. Ze vormen een stille revolutie van de arbeidstijd. We leggen uit waarom, en wat ze voor ondernemers en werknemers kunnen betekenen.

De toekomst van veiligheid op het werk: een kwestie van gedeeld engagement en coördinatie

Zoals ook onze maatschappij in snel tempo evolueert, zo veranderen de uitdagingen over de veiligheid op het werk continu. De veiligheidsrisico’s van vandaag zijn steeds vaker gelinkt aan psychosociale factoren – een problematiek die ondernemingen en externe diensten enkel het hoofd kunnen bieden met een gedeeld engagement en een optimale samenwerking.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen