Talentmobiliteit start met talentmanagement: 41 cases voor de Talent Mobility Award

In 2016 lanceerde Ascento de Talent Mobility Award. Welgeteld 41 organisaties dienden een case in. Vier studenten arbeids- en organisatiepsychologie aan de KU Leuven namen de 41 projecten onder de loep. Drie thema’s kwamen bovendrijven: talentmanagement op kop (80 procent van de cases), job enrichment (34 procent) en structurele veranderingen (28 procent). Opmerkelijk is dat er maar één case over downsizing gaat.

Gezondheid op het werk: Stuwt digitale springplank gezondheidstoezicht naar meer efficiëntie?

Medewerkers met specifieke beroepsrisico’s kloppen om de zoveel tijd aan bij de arbeidsgeneesheer voor gezondheidstoezicht. De zinvolheid van deze wettelijke verplichting trekt niemand in twijfel. Maar verloopt dat medisch contact in zijn huidige vorm nog optimaal? Arbeidsgeneesheren én bedrijven die bereid zijn het digitale tijdperk in te stappen, kunnen daar enkel bij winnen. Hoe?

Loonkosten: Waarom de Waalse premies ook interessant zijn voor Vlaamse werkgevers (Iris De Smedt en Alexandra Lambrechts, Fiabilis)

Na de regionalisering van de federale tewerkstellingsmaatregelen voor doelgroepen verdwijnen enkele interessante kortingen. In de plaats komen kortingen en premies die verschillen per gewest. Wie het verstandig speelt, kan op die manier tweemaal steun ontvangen voor één aanwerving.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen