Werken met werkende ouders: Zo kunt u hen helpen (en dat is nodig) (Philippe Melis, Tempo-Team)

Of uw medewerkers nu kersverse ouders zijn geworden, tieners hebben die aan een nieuwe schoolfase beginnen of kinderen krijgen in een nieuw samengesteld gezin: ze voelen in hun werk de enorme impact van hun rol als ouder. Philippe Melis, Director Service Vouchers & ChildCare bij Tempo-Team, is ervan overtuigd dat HR kan en moet helpen. “Werknemers én onderneming worden er beter van.”

Iedereen businesscoach? Het gaat om méér dan spelregels en een techniek

Mag iedereen zich businesscoach noemen? De vraag lijkt in eerste instantie onmogelijk te beantwoorden omdat we geen eenduidige definitie van het woord ‘coach’ hebben. De woordenboeken verwijzen alleen naar sportcoaches. Toch hebben we vandaag allerhande ‘andere’ coaches: executive coaches, loopbaancoaches, imagocoaches, life coaches, … We voegen er nu ook burn-outcoaches aan toe.

Talentmobiliteit start met talentmanagement: 41 cases voor de Talent Mobility Award

In 2016 lanceerde Ascento de Talent Mobility Award. Welgeteld 41 organisaties dienden een case in. Vier studenten arbeids- en organisatiepsychologie aan de KU Leuven namen de 41 projecten onder de loep. Drie thema’s kwamen bovendrijven: talentmanagement op kop (80 procent van de cases), job enrichment (34 procent) en structurele veranderingen (28 procent). Opmerkelijk is dat er maar één case over downsizing gaat.

Gezondheid op het werk: Stuwt digitale springplank gezondheidstoezicht naar meer efficiëntie?

Medewerkers met specifieke beroepsrisico’s kloppen om de zoveel tijd aan bij de arbeidsgeneesheer voor gezondheidstoezicht. De zinvolheid van deze wettelijke verplichting trekt niemand in twijfel. Maar verloopt dat medisch contact in zijn huidige vorm nog optimaal? Arbeidsgeneesheren én bedrijven die bereid zijn het digitale tijdperk in te stappen, kunnen daar enkel bij winnen. Hoe?

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen