Cash for car geen succes

De mobiliteitsvergoeding (beter bekend als cash for car) is geen succes. Uit cijfers van HR-dienstverlener Acerta blijkt dat in het eerste jaar dat het systeem bestaat slechts 65 op 100.000 bedrijfswagens of 0,065 procent op deze manier van de weg zijn gehaald. Er zal waarschijnlijk meer animo zijn voor het mobiliteitsbudget dat volgende week wordt goedgekeurd door de Kamer.

Meer telewerken, minder verkeersslachtoffers

Als het aantal telewerkers verdubbelt in ons land, dan leggen wagens 25 miljoen kilometer minder af, vermijden we 44 doden en zwaargewonden en besparen we aan uitstoot meer dan 2500 ton CO2. Dat zijn de resultaten van een nieuwe statistische analyse van Vias institute en de FOD Mobiliteit bij de lancering van een toolbox die alle mogelijke informatie over telewerken verzamelt.

Ingrid Lieten nieuwe directeur Verso

Ingrid Lieten wordt de nieuwe directeur van Verso, de intersectorale werkgeversorganisatie voor de Vlaamse social profit. Ze start op 11 maart.

Verjaring binnen aanvullende pensioenen: duister licht aan einde van tunnel

De verjaringsproblematiek binnen de aanvullende pensioenen is een heikel punt. Dat mocht ook een werkneemster ondervinden, die van 1972 tot 27 juni 2010 als bediende tewerkgesteld was bij een vzw. De werkneemster was met de vzw verbonden door een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur en werd aangesloten bij een groepsverzekering die de vzw op 1 januari 1994 had afgesloten bij Apra Leven.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen