Werknemers kiezen voor auto, bijkomend verlof en pensioensparen als extralegale voordelen

Flexibel verlonen is in opmars: steeds meer werkgevers bieden hun werknemers de mogelijkheid om een deel van hun loonpakket zelf samen te stellen. Uit cijfers van HR-dienstverlener SD Worx blijkt dat in 2016 al 12.276 werknemers deze mogelijkheid kregen, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2015 (6207 werknemers). Van hen kiest maar liefst 60 procent voor de auto.

Doorbreek de zitcultuur

Bijna 9 uur: dat is het aantal uur dat we gemiddeld per dag stilzitten. En dat is minder onschuldig dan het lijkt. Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) heeft een aanbevelingsrapport opgesteld om de ingebakken zitcultuur te helpen doorbreken.

Waarom een sales representative niet steeds een handelsvertegenwoordiger is

Een handelsvertegenwoordiger is een werknemer die cliënteel opspoort en bezoekt met het oog op het onderhandelen over én het afsluiten van zaken. Die omschrijving wordt belangrijk bij een ontslag: om recht te hebben op een uitwinningsvergoeding, moet de handelsvertegenwoordiging immers het voornaamste voorwerp van de arbeidsovereenkomst uitmaken. Dat criterium wordt weleens betwist.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Ann D’Havé teamleider Educatie bij het Havencentrum

Ann D’Havé beëindigt haar carrière in de zorgsector en gaat aan de slag als teamleider Educatie bij het Havencentrum van de Provincie Antwerpen. Door jongeren een beleving te geven van de haven ‘in ’t echt’, bouwt het centrum een brug tussen studiekeuze en werkgelegenheid.

Twaddling Roland and the Fakers (Jos Gavel)

In de slipstream van de publicatie eind januari van de driejaarlijkse ‘Vlaamse Werkbaarheidsmonitor’ door Stichting Innovatie & Arbeid zorgde succesvol ondernemer, gesjeesd politicus en door veel supporters gehaat voetbalclubeigenaar Roland Duchâtelet voor opschudding in de populaire media. Volgens de man is het grootste deel van de burn-outs en bij uitbreiding andere vormen van invaliditeit of ziekte fake. Met deze (misplaatste en mislukte) volley probeerde hij te scoren voor zijn idee van een schamel basisinkomen voor iedereen. Duchâtelet greep slechts in en uit de lucht.