Eis tot vertaling van werkdocumenten kan rechtsmisbruik zijn

In een opmerkelijke zaak diende het arbeidshof van Brussel zich uit te spreken over de vraag of een werknemer een vertaling naar het Nederlands kon eisen van alle werkdocumenten en handleidingen die in het Engels werden opgesteld. Het arbeidshof oordeelde in dit specifieke dossier dat deze eis rechtsmisbruik uitmaakte en belette dan ook de kennelijk onredelijke uitoefening van het recht op vertaling.

Marc Huygelen start bij Eastman als HR-directeur

Sinds februari is Marc Huygelen verantwoordelijk voor de Belgische HR-activiteiten van Eastman, een Amerikaanse multinational actief in de chemische sector met twee productieplants en ongeveer 1000 medewerkers in België.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

RSZ introduceert nieuwe apps voor Limosa-melding en inhoudingsplicht

De RSZ introduceerde twee nieuwe apps voor Belgische ondernemingen. Met de eerste app kunnen ze via de smartphone de geldigheid van een Limosa-formulier nagaan. Met de tweede kunnen ze met één simpele klik verifiëren of hun (onder)aannemer schulden heeft bij de fiscus of bij de sociale-zekerheidsautoriteiten in het kader van de inhoudingsplicht (RSZ-wet).

Hans Joris wordt CEO van VALUEbuilders groep

Voormalig HR-directeur en algemeen manager van SD Worx Hans Joris trad aan als CEO van VALUEbuilders, een uitbreiding van het bedrijf voor HR-interim management HRbuilders naar verkoop- en financieel management.