Kwart van de nieuwkomers verlaat binnen het jaar de organisatie

Eén op de vier werknemers met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur verlaat binnen het jaar na aanwerving opnieuw zijn werkgever. Nochtans waren ze beiden, door niet te kiezen voor een contract van bepaalde duur, ambitieus toen ze met elkaar in zee gingen. In ruim 60 procent van de gevallen is het de werknemer die afscheid neemt van zijn werkgever en beslist om zijn carrière elders voort te zetten.

Finland stopt experiment met basisinkomen

Eind 2016 kregen tweeduizend Finse werklozen een aangename verrassing: vanaf 2017 zouden ze twee jaar lang elke maand 560 euro ontvangen. Zomaar, zonder verplichtingen. De Finse regering wou uitproberen of het zo de werkloosheidsvallen kon vermijden, en of ze er meer mensen mee naar de arbeidsmarkt kon lokken.

VBO: loonkostenstijgingen hebben negatief effect op competitiviteit van Belgische ondernemingen

Het European Trade Union Institute (ETUI) publiceerde een nieuwe studie over het verband tussen productiviteit en reële loonstijgingen in de Europese lidstaten tussen 2000 en 2016. Het besluit: in België zijn de lonen minder snel gestegen dan de productiviteit, waardoor er opnieuw ruimte is voor reële loonstijgingen. Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is het echter niet eens met deze conclusie.

Johan Browaeys HR-manager van C-Mac

Vanaf 1 mei is Johan Browaeys de nieuwe HR-manager van C-Mac, gevestigd in Ronse. Na 16 jaar dienst bij werkgeversvereniging Voka, voelde hij de ambitie om een nieuwe uitdaging aan te gaan. “Ik word in juni immers 55 jaar en heb de ambitie om tot mijn 67ste te werken. Als ik nog iets wilde doen met mijn ambitie, vond ik dat de tijd nu wel gekomen was.”

Belgisch-Nederlands samenwerkingsakkoord tegen sociale fraude

Op 9 april 2018 ondertekenden België en Nederland een nieuw samenwerkingsakkoord. Het beoogt een efficiëntere elektronische uitwisseling van gegevens “ter verbetering van de handhaving van de sociale-zekerheidswetgeving in België en Nederland”. Kortom, het gaat erom de sociale fraude beter te kunnen opsporen. Wat houdt het precies in?

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Gerda Clocheret HR Director bij Alstom

Begin deze maand is Gerda Clocheret toegetreden tot de Belgische dochteronderneming van de Franse groep Alstom, een wereldwijd kenniscentrum voor narrowcasting-oplossingen en railtractiesystemen. Ze is er de nieuwe HR Director.