Werken op een draaimolenkraam tijdens ziekte: dringende reden?

In de rechtsleer en rechtspraak wordt het werken tijdens de ziekteperiode in bepaalde gevallen aanvaard als een reden die een ontslag om dringende reden rechtvaardigt. Toch blijkt het in de praktijk niet zo evident voor de werkgever om voldoende bewijs te leveren opdat dit als dringende reden zou aanvaard worden door rechtbanken.

‘Krachtig met KernTalenten’

Ondertussen bijna 30 jaar geleden had bedrijfsadviseur Danielle Krekels een lumineus idee. Of het haar inviel terwijl zij van een weldoend bad genoot en ‘Eureka!’ riep zoals de grote Griekse wiskundige en ingenieur Archimedes in de derde eeuw voor Christus deed toen hij de naar hem genoemde Wet bedacht, is niet geweten. Zeker is dat Krekels de daaropvolgende jaren op een bijna obsessieve wijze haar even eenvoudig als interessant idee zou proberen te onderbouwen door letterlijk iedere ingenieur of wetenschapper die haar professionele pad kruiste op de rooster te leggen.

Proefproject moet mensen met burn-out sneller weer aan het werk krijgen

Wie een burn-out heeft, is vaak lange tijd afwezig van het werk, soms zelfs meer dan een jaar. En hoe langer men thuis zit, hoe kleiner de kans om op dezelfde werkplek terug aan de slag de te gaan. De KU Leuven start nu samen met huisartsenvereniging Domus Medica met een proefproject om mensen met een burn-out beter te begeleiden om ze sneller weer aan het werk te krijgen.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen