Human Risk Management: niet sexy, wel rendabel

Wie de menselijke risico’s binnen zijn organisatie moet beheren, kan best gebruikmaken van de beste praktijken uit de wereld van de risk managers. Abdel Bencheikh heeft heel wat ‘risk management’-kilometers op de teller en overloopt met ons hoe een HR-verantwoordelijke van start kan gaan.

We werken breinonvriendelijk

Ruim de helft van werkend Nederland komt futloos thuis. Een van de oorzaken is dat werkenden verleerd hebben hun brein te laten rusten. Signalen zoals futloosheid, aanhoudende hoofdpijn, concentratieproblemen of oververmoeidheid worden niet op tijd herkend. Als de boog altijd gespannen staat, liggen stressgerelateerde en psychische klachten op de loer.

Niet-aanwerving na ‘dreigen met de vakbond’ dan toch discriminatoir

Eerder verwezen wij in deze rubriek we naar een uitspraak van de Nederlandstalige arbeidsrechtbank van Brussel op 28 februari 2017. Toen besliste de arbeidsrechtbank dat de niet-aanwerving van een sollicitant die tijdens het kennismakingsgesprek had gesuggereerd een beroep te zullen doen op de bijstand van een vakbond niet discriminatoir was. Inmiddels boog het arbeidshof van Brussel zich over deze zaak.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

“Als je wil veranderen, moet je dat samen met de vakbonden doen”

Zoals zovele ondernemingen, verkeert ook Delhaize volop in verandering. Om die voldoende vlug te verwezenlijken zonder onderbrekingen in de business, zijn de sociale relaties van cruciaa belangl. Dieter De Waegeneer is gepokt en gemazeld in het sociaal overleg. “Je kan het merk Delhaize België alleen maar succesvol heropbouwen als je in dat verhaal de vakbonden betrekt.”