Goede voornemens: betere werk-privébalans staat centraal

Meer dan een vijfde van de werkende Belgen maakte bij het begin van dit jaar goede voornemens op werkvlak. Een betere werk-privébalans door meer tijd te besteden aan het gezin, thuis niet zoveel te piekeren over het werk en minder over te werken, komen het vaakst voor op de lijstjes. Liefst een kwart van hen heeft na drie weken zijn voornemens echter al naar de prullenmand verwezen.

Gaat uw koopkracht er ook op vooruit deze maand?

Deze maand zijn de lonen van heel wat werknemers opnieuw geïndexeerd geweest met meer dan 1,5 procent. Deze toename is het gevolg van de stijgende inflatie, die voor 2017 gemiddeld 2,3 procent bedroeg. Daarnaast is er ook de taxshift, die zal zorgen voor 40 à 45 euro extra loon per maand.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Wat met anciënniteit bij een louter juridische onderbreking van de arbeidsovereenkomst?

De arbeidsrechtbank van Antwerpen (afdeling Mechelen) moest zich uitspreken over de vraag met welke anciënniteit er rekening gehouden moet worden bij de berekening van de opzegvergoeding. De vraag in casu luidde of er sprake was van dezelfde werkgever én of er sprake was van een daadwerkelijke onderbreking van de tewerkstelling.

Kurt Van Raemdonck nieuwe HR-directeur van Belgocontrol

Sinds 1 januari 2018 is Kurt Van Raemdonck de nieuwe HR-directeur van Belgocontrol. “Het is een bewuste keuze om een nieuwe uitdaging aan te gaan, en niet te blijven hangen in een comfortzone nu er bij de FOD Financiën een consoliderende periode aanbreekt”, motiveert Van Raemdocnk.