Een foutieve pensioenfiche doet geen rechten ontstaan

De wet van 28 april 2003 betreffende de Aanvullende Pensioenen (WAP) stelt dat werknemers die nog in dienst zijn jaarlijks een pensioenfiche (vanaf 13 januari 2019 wellicht omgedoopt tot ‘pensioenoverzicht’) moeten ontvangen met een overzicht van de bedragen van aanvullende pensioenrechten die zij bij hun werkgever hebben opgebouwd. Maar wat gebeurt er als er een fout in het document sluipt?

Remuneratie topmanagers heeft weinig aandacht voor de lange termijn

Belgische topmanagers verdienen niet minder dan hun collega’s in Nederland, Frankrijk, Zweden en Zwitserland. Er is wel een aanzienlijk verschil van om en bij de 40 procent met de salarissen van CEO’s van bedrijven in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Voorts zetten de huidige remuneratiepraktijken de bedrijfstop onvoldoende aan om aandacht te besteden aan milieu-aspecten en de creatie van aandeelhouderswaarde over de lange termijn.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Liegrecht versus spreekplicht: mag een sollicitant ongebreideld liegen tijdens het sollicitatieproces?

Een sollicitant verzweeg tijdens het sollicitatieproces dat hij langdurig arbeidsongeschikt was wegens een burn-out. Bovendien liet hij aan de potentiële toekomstige werkgever uitschijnen dat hij nog actief aan het werk was. Zo liet hij gedurende de sollicitatieprocedure bepaalde besprekingen verplaatsen “omdat hij in vergadering was” of “onderweg was naar een klant”. Het Arbeidshof oordeelde dat er sprake was van bedrog en dwaling en verklaarde de arbeidsovereenkomst nietig.