Impliciet ontslag inroepen tijdens een periode van schorsing? Veel geluk!

Wanneer een onderneming een andere overneemt, gaan de werknemers van de overgenomen onderneming ingevolge CAO 32bis automatisch over naar de overnemer, met behoud van loon- en arbeidsvoorwaarden. Indien een werkgever eenzijdig een belangrijke wijziging aanbrengt aan een essentieel bestanddeel van de arbeidsovereenkomst, bestaat het risico dat de werknemer inroept dat de werkgever de arbeidsovereenkomst op een impliciete manier heeft verbroken. In dat geval zal het aan de werknemer toekomen om te bewijzen dat er een effectieve wijziging werd doorgevoerd, of minstens dat een definitieve beslissing in die zin werd genomen.

Waarom werken we zo hard?

Met een titel als ‘Waarom werken we zo hard? – Op weg naar een economie van de vreugde’ zou Govert Buijs wel eens menig lezer op het verkeerde been kunnen zetten. Dit is immers geen verhaal over stress en burn-out – of toch weer wel, maar dan niet in persoonlijke, dan wel in ruim maatschappelijke zin.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Generatie Z vindt van zichzelf dat ze de hardste werkers zijn (maar enkel wanneer ze daar zin in hebben)

De 16- tot 25-jarigen beschouwen zichzelf als een generatie van harde werkers. Maar ze steken enkel de handen uit de mouwen wanneer ze dat zelf willen. Hen verplichten te werken, aanvaarden ze niet. Hoewel Generatie Z met een smartphone in de hand geboren is, geven ze toch de voorkeur aan persoonlijk contact op de werkvloer. Zij heeft bij momenten een contradictorische kijk op leven en werk.

MIVB: een op feiten gebaseerde aanpak van employer branding

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is continu op zoek naar een brede waaier van profielen, gaande van chauffeurs en technici tot ervaren IT’ers. Om het rekruteringsproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is data verzamelen en meten onontbeerlijk. “Meten is weten, gissen is missen, en gokken is dokken”, vat Employer Branding & Sourcing Manager Johan Claes samen.